1. Чікен 65, Індія.
Ніхто точно не знає, що означає цифра 65 у назві індійського страви чикен 65. Це може бути кількість спецій, які додають у страву, термін життя курки або порядковий номер в меню. Проте всі сходяться на думці, що гостре червоне блюдо з добре просмажене курки, яке подають з м'ятним йогуртом райта, гідно бути в списку кращих. Де спробувати: історія Чікен 65 почалася з мережі закладів Buhari Hotel Restaurant в Ченнай, але зараз це ласощі продають по всій Індії.
Мексиканська Тостадо з морепродуктами - непросте вуличне блюдо. В основі страви - поєднання свіжих кальмарів, гребінців і крабів з хрустким тонким хлібом. Вишукані нотки в блюдо привносять цитрусові та авокадо.
Де спробувати: в закладі La Guerrerense прибережного міста Енсенада.
3. Кебаб-гамбургер з бараниною, Тель-Авів, Ізраїль
На тель-авівському ринку Кармель продають самі фотогенічні продукти у світі - яскраво-червоні гранати і наливні баклажани, а також смачні страви. Повірте на слово: ви обов'язково повернетеся туди за кебаб-гамбургером. У свіжу піту кладуть ароматні шматочки баранини і яловичини, м'яту, петрушку і трохи кінзи, не забуваючи про пасту тахині.
Де спробувати: на темно-бордовому лотку Shmulik's Kebab на вулиці 21 Carmel.
4. Рис з куркою, Сінгапур

Рис з куркою в Сінгапурі - як гамбургер для американців. Цей всюдисуще блюдо фастфуду готують з бульйону, рису з імбиром і білого м'яса на пару (в деяких місцях - смаженого). На край тарілки зазвичай кладуть кілька шматочків огірка і часниковий соус з чилі. Рис з куркою подають всюди, починаючи від вуличних лотків і закінчуючи ресторанами. Втім, ви навряд чи відшукаєте двох сінгапурців, у яких співпадуть думки щодо кращого місця для дегустації страви. Де спробувати: краще страву готують в Wee Nam Kee на Thompson Road, 275, Tian Tian в фуд-корті Maxwell Hawker Center і Sergeant Hainanese Chicken Rice в підземному фуд-корті торгового центру ION Orchard.
5. Бао луо фен, Санья, Китай
Бао луо фен - хайнаньський специалитет, назва якого перекладається з китайської як «обіймаючи красу». Ця страва має солодкий пікантний смак. М'яку прозору рисову локшину змішують з підливою з яловичини і кукурудзи, а зверху кладуть шматочки нежирної свинини, в'яленої яловичини і смажений арахіс. Де спробувати: в ресторані QiongYuan курортної Саньї.
За популярністю в Берліні каррівурст поступається лише Донер Кебаб. При подачі ці свинячі ковбаски щедро поливають кетчупом з каррі, майонезом, а також посипають порошком карі. Відступати вам нікуди, тому не забудьте замовити картоплю фрі з майонезом як гарнір. Тільки не їжте на ходу, інакше жирні плями на одязі гарантовані. Де спробувати: лоток Curry 36 в районі Кройцберг, який працює з понеділка по суботу з 4:00. Ідеально підходить для втамування голоду після веселощів в барі.
6. Каррівурст, Берлін

За популярністю в Берліні каррівурст поступається лише Донер Кебаб. При подачі ці свинячі ковбаски щедро поливають кетчупом з каррі, майонезом, а також посипають порошком карі. Відступати вам нікуди, тому не забудьте замовити картоплю фрі з майонезом як гарнір. Тільки не їжте на ходу, інакше жирні плями на одязі гарантовані. Де спробувати: лоток Curry 36 в районі Кройцберг, який працює з понеділка по суботу з 4:00. Ідеально підходить для втамування голоду після веселощів в барі.
7. Смажене молоко, Тайвань, Китай
Якщо добре просмажити будь-який продукт, він придбає чарівний смак. Ця істина справедлива навіть для молока, яке в Тайпеї примудряються перетворювати в щільні кульки, занурювати в кляр і смажити на рожні. У результаті виходить солодкий снек, хрусткий зовні і м'який усередині. Де спробувати: в невеликому кіоску Frying Milk на нижньому поверсі нічного базару Шилінь. Його можна легко відшукати по зображенню мультяшної корови.
8. Насі Улам, Малакка, Малайзія
Малайський штат Малакка вважається батьківщиною етнічної групи перанакан і їх національної кухні - коктейлю з китайських, індонезійських, тайських і малайських рецептів. Одне з найяскравіших місцевих страв - насі Улам - являє собою рис з морепродуктами. Місцева зірка, шеф-кухар Кенні Чан, готує його з парового рису, додаючи масу пікантних інгредієнтів: іспанську макрель лимонник, листя кафрського лайма, квітка дикого імбиру, і пасту чилі. Де спробувати: в закладі Big Nonya на вулиці JalanMerdeka, 33 (Мелак Райян, штату Малакка).
9. Смажені тарантули, Камбоджа
У Камбоджі почали їсти комах під час кривавого режиму Пол Пота в 1970-х роках. З тих пір смажені тарантули, які за смаком скидаються на крабове м'ясо (правда, трохи більше клейкі), популярні в селі Скуон. Місцеві жінки носять на голові підноси з екзотичним ласощами, пропонуючи його за смішною ціною. Де спробувати: у вуличних торговців у селі Скуон, яка розташована по дорозі з Пномпеня в Сіемріап. Якщо ви хочете покуштувати павуків у Пномпені, зайдіть в Romdeng.
10. Крабовий гамбургер, Портленд, США
Американський Портленд - батьківщина ресторанів на колесах. Фургончики EuroTrash люблять за смажені іспанські анчоуси, чіпси з ковбаскою чорізо, кінзою, каррі і соусом айолі, а також фірмові крабові бургери. Останні є підсмажену булочку з начинкою, куди обов'язково йде додають ложку пряного йогурту. Де спробувати: в фургончике EuroTrash на розі вулиць SW 10thі Washington, а також на розі SE 43rdі Belmont.